Smartivity – Retroszkóp

Akció!

Smartivity – Retroszkóp

Original price was: 8.790Ft.Current price is: 7.082Ft.

A retroszkóp készletet a következő, STEM-hez köthető fogalmakat ismerteti meg a gyerekekkel:

 • filmkészítés
 • látás folyamata
 • fogaskerekek működése
 • animáció
 • mesemondás, történet kialakítás
Kategória:

Leírás

Ma már szinte mindenki – kicsik és nagyok egyaránt – lépten-nyomon digitális kamerával, okos eszközzel készít fotót, videót, képes-hangos emléket magának, szeretteinek és ismerőseinek. Vajon ismerik-e ennek a technológiának a hátterét, történelmi múltját? Letűnt korok számos kifejezése, szava, mint a laterna magica, dagerrotípia, kinetoszkóp és még temérdek más keveseknek mond ma már valamit. A filmkészítés történelme egyik állomásán időzve, a retroszkóp korszakába pillanthatnak be az érdeklődő gyerekek és a kíváncsi örök gyerek lelkületüek egyaránt a Smartivity STEM építő és oktatási eszközcsalád e tagjával.

A kamerák egyik őse ez a szerkezet, mely a mozgó képek illúzióját adja a nézőknek. A retroszkóp közel hozza a filmkészítés alapjait a gyerekekhez, megmutatva, hogy a semmiből hogyan hozhatnak létre egy filmvetítőt. A „Csináld magad” irány találkozása a természettudományos ismeretátadás lehetőségéve!

A Smartivity STEM építő és oktatási eszközcsalád ismertetője alapján összeszerelt retroszkóp, az ifjú fotográfusok, operatőr palánták sőt a most még csak kíváncsiskodó és egyelőre ismeretlen, ám a majdani animációs filmkészítő ”óriások” elengedhetetlen kelléke. A műanyag alkatrészek biztonságos és kiváló minőségű műanyagból készültek. Mivel az összeszerelés is már maga egy élménye, szinte biztos, hogy, szívesen végeznek vele vetítéseket, tanulmányozzák általa a technika fejlődését. A két dia felhasználásával a színes és a fekete-fehér film kialakulásába is bepillanthatnak a kis készítők. A saját diák lehetőséget adnak a kreatív, animációs film készítésre is.

Tökéletes demonstrációs eszköz a tananyag kiegészítéséhez akár otthoni, akár intézményi keretek között.

Hogyan segíti a gyerekeket a Smartivity STEM építő és oktatási eszközcsalád?

 1. Minden Smartivity STEM építő és oktatási eszközcsaládot úgy terveztek, hogy azok ösztönözzék a gyerekeket, hogy újítók, alkotók, és a jövőt alakítók legyenek.
 2. A Smartivity STEM építő és oktatási eszközcsalád tagjai bemutatják a gyerekeknek a Tudomány, Technológia, Mérnöki, Művészeti és Matematika (STEAM) gyakorlati alkalmazását, magával ragadó, játékokkal teli és testet-elmét lekötő manuális tevékenységeken keresztül.
 3. A Smartivity cégnél vallott küldetés, hogy „…a gyerekeket jártasabbá és magabiztosabbá tegyük abban, hogy a saját maguk által készített eszközöket, mint örömforrás kezeljék. Valamint ezek az eszközök büszkeséggel töltsék el őket és közvetítsék számukra a tapasztalatszerzés pozitív attitűdjét…”
 4. Színesítik, gazdagítják azon gyerekek világát, akik aránytalanul túl sok időt töltenek videó játékok, játékkonzolok használatával.

A retroszkóp készletet a következő, STEM-hez köthető fogalmakat ismerteti meg a gyerekekkel:

 • filmkészítés
 • látás folyamata
 • fogaskerekek működése
 • animáció
 • mesemondás, történet kialakítás

Ezek az ismeretek alapot adnak a későbbi természettudományos ismeretek elsajátításához, fejlesztik az analitikus gondolkodásmódot és természetessé teszik az elmélet gyakorlati alkalmazását.

Tartalom:

 • falemezek, minőségi fából
 • gumiszalagok
 • 3 dia készlet
 • munkafüzet
 • leírás

99 db a készlet elemeinek száma.

Alkotási idő: kb. 150 perc

Játék idő: korlátlan

Tökéletes ajándék és oktatási eszköz 8 kortól

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Smartivity – Retroszkóp” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük