ArTeC ROBO eszközök

Az ArTeC Co. Ltd. Japán vállalat, mely anyaországában az egyik legnagyobb taneszközellátó cég. A gyártott termékek több csoportra bonthatók.

Az ArTeCBlocks  a speciális kialakítású építőelemeket takarja, melyek egyéni logikával, de tökéletesen illeszkednek egymáshoz. A 2×2 centiméteres kockától a fél kockák, háromszögek, mini kockák, tengelyek, kerekek, fogaskerekek, golyópályák és egyéb kiegészítők határtalan teret biztosítanak a gyermekek és szüleik, pedagógusaik számára. Az építőelemek 20 féle színben kaphatók.

Az ArTeCRobo a robotika szekció, mely arduino alapú programozható alaplappal és érzékelőkkel dolgozik, melyek erős műanyagborítást kaptak, hogy bírják az iskolai megpróbáltatásokat. A programozását, az MIT Scratch csapatával kifejlesztett környezetben blokk alapú programnyelven tehetjük meg, melyhez a szoftver ingyenesen letölthető. Az arduino alap lehetővé teszi, hogy a későbbiekben más, akár szöveges programnyelveken programozzuk robotjainkat.

A két termékcsoport lehetőségeit kihasználva az Abacusan forgalmazza a gyári ArTeC készleteket is, valamint a partnerszerződés okán lehetősége nyílt létrehoznia saját kialakítású otthoni felhasználásra szánt eszközkészleteit. A speciális építőelemeknek és a programozhatóságnak köszönhetően a gyermekek speciális kompetenciái már egészen kis kortól fejleszthetők, izgalmas köntösben. A programozási útmutatónak és programozási videóknak köszönhetően a programozás alapjai akár otthon is elsajátíthatók. A kezdő csomagok, illetve bármely készlet webáruházunkból később akár egyesével elemenként is bővíthető, ahogy a gyermek / fiatal halad előre a robotika világában. Bármely megvásárolt készlethez biztosítjuk digitálisan elérhető formában:

  • programozási útmutató
  • programozás elkezdését segítő videók
  • ingyenes letölthető szoftver (programozási környezet) / építési ötletek
ArTeC 1.0 robot
ArTeC 2.0 robot
ArTeC micro:bit robot

Az ArTeC micro:bit expansion készletet a micro:bit programozási felületein lehet programozni

Bluetooth modul 1.0 robothoz

Az angol nyelvű használati útmutató ide kattintva érhető el!

Programozási kártyák

1.0 alaplaphoz

2.0 alaplaphoz

Programozási útmutatók

Studuino 1, 2, 3.0

studuino bit

hamarosan…

Építési útmutatók

Kezdő szettek

Gyári készletek

Kiegészítők és építőkészletek

Intézményi oktatási készletek